Afvallen door bewegen

afvallen door bewegen

Afvallen door te bewegen

Verantwoord afvallen – Blog 4

We zijn begonnen, de eerste dag zit erop. Je hebt vast veel gelezen en bent veel met het ‘anders’ eten bezig geweest. Maar het is ook heel belangrijk om direct het bewegen op te starten. Begin gewoon met iets wat iedereen kan: wandelen. Begin met 15 minuten en bouw op tot minstens een uur per dag. Elke dag 10 minuten erbij. Veel? Nee hoor, het is ontspannend, en je komt echt tot rust. Ook in je hoofd. En wat mooi is: je valt af door te bewegen, en afvallen is wat je wilt.

Je zult zien hoe goed je jezelf gaat voelen. Je kunt als stimulans een stappenteller  gebruiken, dan zie je meteen dat je echt wat gepresteerd heb. Heel belangrijk: neem een dag per week rust, zodat je lichaam kan herstellen het is ook gewoon fijn om 1 dagje niets te doen.

Naast het wandelen is fietsen ook een goede beweging, je gebruikt weer andere spieren. Doe weer eens boodschappen op de fiets, ga eens langs een vriend of kennis. Of nodig ze uit om een fietstochtje te maken.

 

afvallen door bewegen

Afvallen door te bewegen. Het gemakkelijkste is om gewoon elke dag een stukje te wandelen.

Schrijf wat je die dag hebt gedaan op in je notitieboekje. Het boekje waarin je ook opschrijft wat en hoeveel je die dag eet en drinkt. Zo houd je overzicht op je afvalrace.

Een dure sportschool mag maar hoeft niet. Je kunt ook gaan zwemmen, dat is perfect voor alle spiergroepen. Of maak het wandelen wat zwaarder door in iedere hand een waterflesje mee te nemen. Stap wat steviger door. Je kunt vast zelf ook nog wel wat verzinnen. Een andere route nemen helpt om het leuk en afwisselend te houden. Neem eens een lekker muziekje mee. Wees creatief en zorg dat dit onderdeel van afslanken leuk is voor jou.

En vergeet vooral niet elke dag jezelf een compliment te geven. Dat is dopamine voor je hersenen het zorgt voor een “feel-good ” stemming. Ik wens je veel beweegplezier toe! Vergeet niet dat het je erg helpt met afslanken. En het zorgt dat je soepel wordt en blijft.

Rita

Reageer Via Facebook