De avondverleiding – Afvallen Blog 7

S’avonds vond ik de moeilijkste tijd van de dag. Het moment dat je de dag erop hebt zitten en rustig tv kijkt of wat anders rustigst gaat doen. Samen of alleen, dat maakt niet uit. Herken je dat ook na een half uur gaan je gedachten als vanzelf naar eten.

In gedachten neem je alles door wat er in de koelkast staat. Wat de inhoud van je keuken verder nog voor iets lekkers heeft. Eerst denk je nog nee niet aan denken, maar steeds opnieuw gaat al het eten weer aan je voorbij. Ik heb zo avonden lang gestoeid met mezelf en vaak verloor ik het van mijn goede voornemen.

Niet dat ik altijd perse iets pakte wat echt onder de noemer junkfood valt, of iets wat ronduit slecht is. Maar wel iets nam wat absoluut niet nodig was. Ik had tenslotte al voldoende voeding gehad, de dag was voorbij en ik verbrandde ook niets meer. Het deed dus alleen maar wat in mijn hoofd…

Ik heb nu geleerd er steeds opnieuw zo naar te kijken, ik heb het niet nodig.  Meestal ga ik even iets doen wat mijn aandacht nodig heeft. En ja dan gaat het over, mijn wil wint nu. Een heerlijk gevoel dat ik nu echt de baas ben over mijn eigen lijf. 

En het trotst ben ik als ik s’morgens wakker wordt!

Die moeilijke momenten worden gelukkig wel steeds minder en minder. 🙂 Als het me nu nog eens overvalt dan kan ik bijna om glimlachen.

Ik deel dit met je omdat ik dacht dat het nooit over zou gaan, ik had het vast fijn gevonden om te weten dat het over gaat. 
Gewoon volhouden! Jij bent de baas over jezelf!

P.S.

Kijk eens naar deze video (door hier te klikken).

Reageer Via Facebook