Overgewicht en je Relatie??

Wat doet je overgewicht met je relatie?

Als je geluk hebt dan is je partner mild. Beter gezegd lief en vol begrip. Ik had dat geluk!:)

Ondanks mijn super grote overgewicht heb ik nooit een woord of blik van kritiek gehad van mijn partner.

Ik wist zelf heel goed dat het steeds erger werd met elk dieet wat ik volgde. Steeds opnieuw kreeg ik de steun van mijn partner. Maar wat gebeurde er in mijn hoofd. Ik kon vaak niet geloven dat hij nog iets met me wilde. Daardoor werd ik steeds onzekerder, wat er voor zorgde dat ik me ook minder goed in mijn vel voelde zitten.  Ik geloofde vaak niet dat mijn partner mij goed vond zoals ik was.

Je wilt tenslotte ook gewoon een mooie aantrekkelijke vrouw zijn. Een vrouw waar je partner trots op kan zijn die mooi en sexy is. Nou dat was ik meestal niet vond ik zelf. Ik was onzeker en wist heel goed dat mijn overgewicht niet te verbloemen was. Ondanks alle aandacht die ik aan mijn kleding besteedde. Ik maakte me op, deed mijn haar enzovoorts, maar ik bleef veel te zwaar!

Ik denk dat ik enorm veel geluk heb gehad, onze liefde is toch echt! Ik gun iedereen zo’n partner. Wat ik nu weet is dat ik me veel te vaak onzeker en minder heb gevoeld dan een ander met een ‘normaal ‘ gewicht. Dat was niet nodig geweest. Wie je bent zit niet in je lichaam. En het helpt je ook niet met afvallen. Nee al die frustratie werkt je zelfs tegen.

Mijn tip: ben trots op wie je bent als mens, want dat doet er toe.

Rita

Rita is psychosociaal-therapeut bij tutor-hulpverlening.nl en (zwak uitgedrukt) ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen. Ze heeft jarenlang gevochten tegen overgewicht en verleent nu professionele hulp aan mensen die problemen hebben met afvallen. 

Reageer Via Facebook