Verantwoord Afvallen – Het begin van mijn verhaal

Verantwoord Afvallen

Verantwoord Afvallen

Na een levenslange strijd van ruim 30 jaar, is het nu tijd om mijn ervaringen te delen met iedereen die deze strijd ook moet of wil leveren. Hoezo wil? Je moet wel om gezond te blijven nietwaar? Al die extra kilo’s wil je echt niet met je mee blijven sleuren. Ik ga in diverse blogs verschillende kanten van het leven met overgewicht en afslanken belichten. Bijvoorbeeld het leven met het jojo-effect. Ik ga natuurlijk tips geven over verantwoord afvallen; wat voor mij wel werkte en wat juist helemaal niet. Ik ga ook gedachten die ik lang niet altijd gedeeld heb nu eindelijk delen. Want ik en jij zijn echt niet alleen. Overgewicht is een groot probleem. Natuurlijk is een gezond BMI het aller belangrijkste, maar in het dagelijks leven loop je tegen andere dingen aan.

Kleding die niet meer past. Die knellende broeken in je buik. T-shirts waar je buik in uitpuilt. Dat mooie jurkje dat niet meer past. Hoeveel maten hangen er in jouw kast? Ik had jarenlang een gaderobe in 3 maten. En dan nog wat extra grote alles verhullende kledingstukken.

Verantwoord Afvallen

Afvallen begint met een verantwoord dieet en blijf je volhouden door middel van goede begeleiding.

Ja want wat men ook vond van mijn uiterlijk ik wilde perse goed gekleed gaan. Wat zal dat gekost hebben, al die kleding? Daar moet ik echt niet aan denken, ik had er vast een leuke vakantie of autootje van kunnen kopen, dat zeker. Dus als jij niet een jarenlang gevecht wil leveren om eindelijk door te hebben wat echt werkt? Start dan nog vandaag. Begin eerst met het voor jouw juiste dieet, en vecht tegen je te dikke lichaam. Stop met je teleurstellingen op te eten, maar ga bewegen!

En wie slim is zorgt naast een goed dieet (in latere blogs meer over welke diëten verantwoord zijn) ook voor een doel. Wat wil je bereiken, hoeveel wil je afvallen, welk mooi kledingstuk wil je aankunnen? Maak vandaag de keuze om nu eens echt iets voor jezelf te doen! En het werkt, als je echt wilt! Mijn gouden tip is doe ook iets met je hoofd, zoek goede begeleiding niet alleen tijdens het afvallen, maar ook vooral daarna.

Ik ben bereid je daarbij te helpen, want ik weet als geen ander dat aandacht voor de tijd na het afvallen heel belangrijk is. Stop het jojo-effect!

Rita

Rita is psychosociaal-therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen

Reageer Via Facebook

2 Comments

  • Anja

    Reply Reply juni 27, 2014

    Mooi om te lezen!

  • Jeremy

    Reply Reply maart 27, 2016

    Naast gezond eten speelt ook beweging een grote rol bij verantwoord afvallen. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Van te lang stilzitten wordt het sloom en ongezond.

Leave A Response

* Denotes Required Field