Wat te dik zijn met je doet – de mensen om je heen

Kies je eten nauwkeurig

Wat te dik zijn met je doet… de mensen om je heen.

Verantwoord Afvallen Blog 3

In de tijd dat ik met ernstig overgewicht door de stad liep, want ja je kunt niet altijd binnen blijven, voelde ik me bekeken.

Nee ik werd nagestaard!

Ik voelde de ogen in mijn rug prikken. Ik kon hun gedachten raden. Zovan: “die is dik, kijk daar zeg pfff, dat ze er niet wat aan doet zeg”, of “nou haar kinderen zullen zich wel schamen, en die man, zielig zeg”( hij was slank)!

En als ze lef hadden dan zeiden ze: “ik weet nog wel een goed dieet hoor!” Alsof ik niet elke dag op zoek was naar diëten. Ik besteedde daar behoorlijk wat tijd aan geloof me.

En dan op een warme zomerdag zomaar met de kinderen naar de stad. Het onvermijdelijke gebeurde, de kinderen vragen om een ijsje. Natuurlijk mogen ze een ijsje. Dus wie staan voor de ijscokar. Wat er dan allemaal door je hoofd flitst. Niet te geloven.

Zal ik wel of niet? Groot of klein? Met chocola is ie het lekkerst, maar…. ik volg op dit moment geen dieet dus….

Ik start morgen pas dus…….. De eerste ogen in mijn rug voel ik al, kijk die dikkerd voor die ijscokar… nog niet zwaar genoeg zeker? En nee ik dacht het niet alleen,  ik hoorde de mensen om me heen het soms zelfs echt zeggen!

Hallo ik was dik niet DOOF!

Hoe het afliep met het ijsje voor mezelf? Soms lukte het me om er geen te nemen, soms was een likje van de kinderen een oplossing, en soms ja soms kon ik de verleiding weerstaan. Ik probeerde mezelf dan enorme complimenten te geven, rechtte mijn rug, borst vooruit. Dan vond ik mezelf erg stoer.

Nou dat was ik dan ook. Een ijsje is nou een keer gewoon lekker.

Nu weet ik inmiddels dat er een andere manier is om naar zo’n verleiding te kijken.

Kies je eten nauwkeurig

Als je gaat beseffen wat er in je eten zit dan is het niet moeilijk meer om aan de verleiding te weerstaan.

Wat zit erin dat mijn lijf helpt? Behalve verslavende suikers en geen vitamines en veel kleur- en smaakstoffen? Het antwoord weet je al. Dan is het veel minder moeilijk om dat ijsje te laten staan, probeer het maar eens. Nou dit was ie dan de gouden tip van deze blog. Meer hulp nodig? Neem dan contact met mij op of leer hoe je op mentale kracht kunt afvallen.

Denk na wat voeding en te dik zijn voor je lijf betekent en wat er in zit enzovoorts. Want nu ben je namelijk gestart om goed voor jezelf te zorgen, dus stop geen troep meer in je lichaam!

Rita

Reageer Via Facebook